Bridgeprobleem

Een vriend vertelde mij afgelopen week een bridgeprobleem dat ik nu eindelijk heb weten op te lossen. Het probleem is zo mooi dat ik hem via deze blog graag met jullie wil delen (NB: als je nog niet kunt bridgen, kun je dit probleem oplossen als je het eerste hoofdstukje van Learn to Play bridge hebt afgerond).

Je komt aanlopen bij een tafel waar nog vijf slagen gespeeld moeten worden. Ze vragen aan jou om die uit te spelen. Je moet alle slagen halen en mag niet vragen naar het eerdere spelverloop. Hieronder staan jouw kaarten. Succes!

Bridge

Ik begon natuurlijk met het oprapen van de drie azen in de oosthand. Noord en Zuid bekenden steeds kleur. Vervolgens speelde ik een kleine klaver, waarop Zuid een kleintje bijspeelde – en toen kwam het grote probleem. Moet ik de vrouw of de aas bijspelen?

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s