Concept

Bij het spel Concept moet een van de spelers een begrip of gezegde communiceren zonder te praten. Dat doet hij door pionnetjes bij vakjes (met allerlei symbolen en plaatjes) te plaatsen die met zijn begrip te maken hebben. De andere spelers proberen op basis van de hints het begrip te raden.

Ik heb een wiskundevariant van dit spel gemaakt. Hieronder zie je het speelbord dat ik gebruik.

Speelbord_Concept_klein
Download hier een mooiere versie om te printen (of aan te passen).

Het spel speel je in groepen. Iedere groep wil zo veel mogelijk punten verdienen. Hiervoor trekt steeds iemand van de groep een kaartje. Op dit kaartje staan vijf begrippen. Deze persoon krijgt vier minuten de tijd om deze begrippen af te beelden door pionnen op het concept-bord te plaatsen. Hij mag daarbij niet praten. De rest van de groep blijft begrippen raden. Ieder correct genoemd begrip is punten waard.

Kaartje1
Een voorbeeld van een kaartje.

De puntentelling werkt als volgt: het bovenste begrip op het kaartje levert 1 punt op, het volgende begrip is 2 punten en zo door tot en met het onderste begrip dat 5 punten waard is. De afweging is dus: ga je voor een gemakkelijk begrip dat bovenaan staat of een moeilijk begrip dat onderaan staat.

20 kaartjes die je kunt gebruiken voor klas 1, kun je hier downloaden.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s